• Gården

  • Gården

Gården- familjen

På gården bor Maria och Peter tillsammans med sina två barn. I familjen finns även Peters tre barn från tidigare förhållande. Maria och Peter möttes på bryggan i Strömstad en sommar för 16 år sedan och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan 2007 bor de på gården där de byggt upp den verksamhet som finns där i dag. Maria ägnar sitt hela liv åt gården medan Peter är anställd på Peab.

Möt våra djur på Farmlodge

Minigrisar, kaniner, ponnyer, getter, höns, katter…

Gården Nöteberg har varit i drift som lantbruk i flera hundra år. Maria och Peter har träffat och fått ta del av foton från släktingar till de som drev gården under senare delen av 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Men gårdens historia räcker så mycket längre bakåt i tiden än så. Enligt observationer gjorda av Bohusläns museum formligen kokar marken runt gården av fornlämningar från såväl sten-, brons- och järnåldern. Det finns såväl bolämningar, gravar och en gånggrift som tidigare utgjorde gränsen mellan Lyse och Brastad socken. Så för den historieintresserade är det bara att packa en matsäck och ge sig av ut i den vackra naturen runt gården för att känna historiens vingslag.

2016 hade vi äran att träffa och fika med Lennart och Aina.
Lennarts släktingar var uppväxt på Nöteberg.
Vi fick senare ett mejl med bilder i från Lennart och Aina.

Hej och tack för besöket i somras. Det värmer fortfarande mitt hjärta! Försöker nu att få över några kort från gamla tider.
Hälsningar Lennart och Aina

Familjen och ett par drängar. Kortet taget 1896. Obs att huset har fronten mot öster, en skorsten och bara ett fönster på varje sidan av verandan.

Karl 80 år 1965.Han sålde Nöteberg i början av 1950-talet. Kortet taget hos dottern Asta Lindén där han bodde de sista åren.

Familjen tagen 1897. Invigningen av nya huset? Den lille pojken är min äldste kusin Gunnar – far Oscar. Äldste sonen på Nöteberg och hans hustru Agda. Senare bosatta på Gåseberg.

Kontakta oss